Український ринок впевнено завойовує нова технологія безрамного скління! Таке нововведення прийшло до нас з Європи і зараз застосовується у висотних будівлях, котеджах і навіть звичайних приватних будинках.

Ще десяток років тому стали з'являтися металопластикові вікна, які почали виготовлятися на основі винаходів Хайнца Паші – німецького конструктора, винахідника перших сучасних вікон на основі полівінілхлориду. Після цього повільно, але впевнено зовнішній вигляд будинків та будівель став змінюватися. На відміну від скляних вікон в дерев'яних рамах, сучасна конструкція набагато міцніше, що дозволяє витримувати значні навантаження і при цьому не втрачати тепло всередині приміщень, що важливо у холодну пору року.


Не так давно в Європі була винайдена дивовижна система складних склінь. Особливо прийшовся до душі такий винахід всім власникам величезних вікон та скляних стін. Адже французькі вікна від стелі до підлоги найчастіше представляли собою глухі скляні частини, скріплені між собою. Тепер не тільки сонячне світло зможе потрапляти в приміщення, але й свіже повітря!

Назва «французькі вікна» прийшла саме з Франції, де їх  вперше й почали застосовувати. Клімат країни дозволяв вбудовувати такі моделі і при цьому отримувати максимум комфорту і користі. Складні системи скління ідеально підходять для:

  • балконів;
  • веранд;
  • альтанок;
  • ресторанів і кафе;
  • басейнів.


Пересуваються такі системи на роликах вгорі і внизу, скріплюються у вигляді «книжки» або «гармошки». Кожен з обраних типів у будь-якому випадку заощадить місце і зробить використання скляної системи простим та зручним.

Характеристики складних скляних систем

На перший погляд може здатися, що представлені системи тендітні і небезпечні. Проте все абсолютно навпаки! Міцності та надійності скляних систем з можливістю складання можна тільки заздрити:

  1. Витримують сильні пориви вітру з навантаженням до 220 кг на квадратний метр.
  2. Роликова система руху витримує до 40 кг навантаження зверху, що дозволяє робити скляні деталі до 2,5 метрів у висоту.
  3. Максимально можлива ширина складних скляних систем може досягати 6 метрів, а при особливій конструкції будівель – навіть перевищувати ці розміри.
  4. Система працює таким чином, що перегородки між склом практично непомітні, але при цьому дуже щільно стикаються, не пропускаючи вологу, повітря й пил.
  5. Не піддаються корозії та іржавінню, так як в основному виготовляються на алюмінієвій або дерев'яній основі.

Глухі безрамні скляні системи, або, як ще їх називають, панорамні вікна часто глухі та не відкриваються. Такі моделі часто використовуються у висотних будівлях і дозволяють відкривати повний огляд простору.